13/6 är en viktig dag i föreningens historia 20+10

2022-06-13 17:56 fattades beslut i Upplands Väsby kommunstyrelse om att förlänga och utöka föreningens arrende med löptid om 20+10 år. En otroligt stor skillnad mot det tidigare avtalet som var löpande förlängning med 1 år i taget.

Beslutet kom efter mycket intensivt arbete. Vi har arbetat för att etablera relationer och agera ambassadörer i dialog med beslutsfattare inom kommunen, både politiker och tjänstemän. Ovanpå relationsbyggandet har omfattande granskning av stadsplaner, riksintresseprecisering och flera handlingar varit avgörande för att kunna ha en saklig och faktabaserad argumentation i dialogen med tjänstemän och politik.

När vi var nära målet lämnade Kontoret för Samhällsbyggnad in förslag om 12 års arrendetid med 10 års löpande förlängning. Ordförande i kommunstyrelsen (Oskar Weinmar, M) föreslog justering till 20+10 års löptid innan ärendet togs upp till beslut under gårdagen. S, V och MP hade för avsikt att stötta förslaget om (12+10 år från samhällsbyggnad). Övriga partier valde att gå ordförandes linje.

Vad innebär det i praktiken för oss?

  • Vi har numera ett av dom mest fördelaktiga arrendeavtalen i kommunen
  • Vi har nyttjanderätt till springskyttestigarna (gammal hävd behövs inte längre)
  • Vi har ca 8000 m2 större arrende till totalt ca 28 000 m2
  • Vi har en stor byggsten på plats till att bygga en anläggning i mästerskapsklass, nu finns det kontinuitet och engagemang från kommunen på plats. Något som är helt avgörande för att säkra finansiering

Jag vill skicka med en extra påminnelse om våra nya grannar som har flyttat in i Wjik Oppgård. Kom ihåg att köra väldigt lugnt på vägen genom området. Det kommer röra sig fler personer i vårat närområde, varav en hel del barn. Det är viktigt att vi fortsatt håller en god relation till våra grannar. Hjälp oss att behålla det förtroendet som finns.

Mötesdokument i samband med beslut