Sommarinformation och nyheter

Vallarna

Först ut ett stort tack till Mikael B som la en full arbetsdag på att rycka upp vass och annat ogräs med rötterna ur vallen på långhållet under tisdagen. Vi har en gemensam utmaning i att få flyt i rensning av det viktigaste vi har – dvs skjutvallarna. Jag ber er snällast och ödmjukast att om ni har möjlighet under sommaren, lägg ner 30-60 minuter innan eller efter skjutning och gå och röj bakom en sektion. Eller gör som Kaj S, Peter S, Patrik M, Johan M, Anders C, Alex S och Mikael B gjort, – åk ut när det passar dig själv utan att skjuta och gör en insats på semestern! Motion och solbränna får du på köpet!

Vallarna är det viktigaste vi har före gräsklippning, målmaterial och till sist byggnaderna.

IPSC

Utbildning för dig som haft licens på A vapen i 12 månader. Det har varit en utmaning med att få till en utbildning men nu ser vi ljuset i tunneln. Magnus återkommer till er som anmält intresse om en möjlighet i augusti.

Fältskytte

Efter önskemål från medlemmar så planerar vi en fältskytteutbildning antingen den 3e eller 4e september (exakt datum kommer senare).

Anmäl dig här på evenemang om du är intresserad att delta – den här utbildningen vänder sig till samtliga medlemmar både nybörjare och veteraner.
https://www.uvpsk.se/?event=faltskytteutbildning-3-eller-4-september

Utöver det så finns fortfarande ett behov av funktionärer som kan ställa upp på Eggebyträffen – anmälan till det hittar du här. Ni som har kassunvapen – solklart är den öppen den här dagen så anmäl er även för ett varv samtidigt.
https://www.uvpsk.se/?event=16e-oktober-funktionar-eggebytraffen

Precision

Precision växer så det knakar inom klubben. Förra årets 497 klubbstarter är vi snart ikapp redan efter första 6 månaderna (fastän april kantades av skjutförbud). Tills idag så var vi uppe i 440 starter vilket är en otroligt trevlig utveckling att se inom en skyttegren. Vi har planer framöver för utbildningar inom området – vi har testkört dem på nybörjare med extremt bra resultat senast i torsdags då två till av dem presterade två guldserier var.

Sportskytte

Varannan torsdag är det sportskytte i programmet. Förra året lyckades vi prestera 10 starter men i år är det redan uppe i 26. För er medlemmar som är intresserade av både lite tempo och lugn så är det en trevlig kombination som vi kommer köra hårt med varannan torsdag även under hela hösten – se skjutprogrammet för vilka torsdagar.

Nybörjarskjutning Precision & Fält Grimsta

För oss nybörjare så finns det även en otroligt trevlig tävling som anordnas på Grimsta skjutbana varje år och just vänder sig till bara oss. Det är en kombination av fält och sen en runda precisionsskytte vilket ger dig två externa starter, en i fält och en i precision. Vi kommer ställa upp från klubbens sida med att plocka ut klubbvapen till er som vill medverka och vara där och gå banan med er (jag personligen satsar att gå mitt andra år här).

Datumet är 10 september och du kan anmäla dig via evenemang här.
https://www.uvpsk.se/?event=nyborjarskjutning-prec-falt-grimsta

Liten reklam video från 2015 här.
https://www.youtube.com/watch?v=ULuHuqOznMs

UVPSK Aktivitetskort

Sist men inte minst. En ny FAP har kommit ut för er som missat det. Rent krasst så är det inga konstigheter den här gången utan mer förtydliganden runt “aktivitet” och vad som krävs. De krav som vi har i våra stadgar och regler uppfyller dem så allt ni som medlem måste göra är att ha koll på ert aktivitetskort och säkerställa att ni uppfyller de enkla krav som vi ställer på er för att utfärda det.

Vi i styrelsen hoppas ni alla får en trevlig semester och sommar.