Vårsäsongen börjar 27/3!

Hej alla!

Vårsäsongen börjar med Magnumprecision måndag 27/3 och Springskytte tisdag 28/3.

På måndagen skjuter vi valfri vapengrupp M1 – M8, start klockan 1800.
På tisdagen valfri vapengrupp och valfri sträcka, start 1800.

Välkomna!

Hemortens Banor Precision samt Magnumprecision

Det är dags att anmäla sig till årets Rikstävling på Hemortens Banor.
Den traditionella tävlingen i Precision är i år kompletterad med en tävling i Magnumprecision. Båda dessa sker mellan 29 april till 6 juni. I september kommer RHB-Militär Snabbmatch samt RHB-PPC hållas. Mer information om detta när inbjudan utkommit.

Exakta skjuttillfällen för tävlingarna i Precision samt Magnumprecision finns noterade i klubbens skjutprogram.

I RHB-Precision kan varje skytt göra upp till fem starter i olika vapengrupper – A1, A2, A3, B samt C. Dock bara EN start per vapenGRUPP. I RHB-Magnumprecision upp till åtta, M1 till M8. Dock bara EN start per vapenGRUPP. Har du en automatpistol 9mm eller grövre kan du skjuta M6, har du en “vanlig” revolver .357 Magnum kan du skjuta M7. Tävlingarna räknas som externa tävlingar och är standardmedaljgrundande. Passa på att få extern aktivitet med dina vapen – skjut Rikstävlingen på Hemortens Banor.

Varje start kostar 90:- för skytten. Summan för alla dina starter sätts in på vårt tävlingskonto pg. 16 45 61-3 eller till Swish 123 256 1371 i samband med anmälan. Startkort och instruktioner tillhandahålls av skjutledaren/tävlingsansvarige. Tekniskt sett är det som att skjuta en vanlig måndagsprecision, så det är varken svårt eller komplicerat.

För den som är intresserad finns mer att läsa på Förbundets webbplats här.

Gör dina anmälningar till tävlingarna på listor i skjuthallen eller under fliken Evenemang. SISTA DAG FÖR ANMÄLAN ÄR 18:00 MÅNDAG 10 APRIL.

Frågor besvaras av Magnus.

Mvh
Tävlingsledningen

Klubbfält 2 – Back to basics

Välkomna på Klubbfält 2, lördagen den 11 mars!

Det är en bana konstruerad för att efterlikna externa tävlingar som inte har samma tillgång till målspel som vi har. En perfekt chans för dig som vill lära dig mer om fältskytte eller erövra fler särskiljningspoäng än din klubbkamrat.

Hur gör vi för att efterlikna externa tävlingar? Jo, det innebär att varje målgrupp oftast bara visas en eller två gånger under skjuttiden (inte massor med flipperspel som det kan vara ibland hos oss).

Tips från banläggaren är att nyttja tiden och hitta sätt som gör att du inte behöver målväxla mer än nödvändigt.

Tävlingen börjar 10.00 med le mans start och vi ses strax efter 09.00 och hjälps åt att göra i ordning stationer, testa målspel och ta en morgonkaffe innan vi sätter igång.

Vi grillar lite på Eggebygrillen vid lunchtid. – Välkomna!

Kretsens Serietävling i precision 2023

Kretsutskick 30 januari

Hej

Stockholms Pistolskyttekrets styrelse inbjuder härmed kretsens föreningar till 2023 års Serietävling i precisionsskjutning i enlighet med bestämmelserna på Kretsens hemsida (www.skyttekretsen.se).

Vi planerar att fortsätta tillåta telefonmatcher då det var uppskattat förra året även om vi såklart helst ser att matcherna skjuts på samma skjutbana för att främja den sociala delen.

Anmälningarna får gärna skickas in från föreningarna så fort som möjligt men absolut senast fredagen 31 mars 2023.

Tävlingen startar måndagen den 17 april och avslutas söndagen den 25 juni 2023. Detta är en senare tävlingsstart än vanligt då vi förra året fick skjuta fram starten pga. tjälen.

Anmälan skickas per mail från föreningarna till stoserien@skyttekretsen.se

Med vänlig hälsning

Oscar och Jörgen

Milsnabb 2 sön 5 februari

Milsnabb 2 är flyttad till söndag 5 februari kl 10:00.

K kommer att vara öppen!
Det bjuds på korv, om vi vill skjuta två omgångar.

Kom 09:30, så vi kan starta kl 10:00.

Välkommen!

Mvh
Milsnabbgruppen

Förslag till skjutprogram 2023

Förslag SKJUTPROGRAM 2023_ver03 är nu publicerat under fliken skjutprogram.
Denna uppdatering innehåller bl a att Milsnabb 2 är flyttad till sön den 5 februari, det har tillkommit en klubbfält söndag den 19 februari, PPC teoriutbildning onsdag den 22 februari, Vårsaluten fält i Överum den 4 mars, Banfälten är flyttad till lördag den 1 april.

Maila styrelsen om ni hittar brister eller har förslag på kompletteringar.

Mvh
Styrelsen