Milsnabb Söndag 2 Januari

Välkomna att skjuta in det nya året med en klubbtävling i Milsnabb!

Start 10.00 den 2a Januari, är det inte för kallt så siktar vi på två helmatcher (fin och grov). Som om det inte var allt, det blir också årets första korvgrillning!

OBS, k kommer INTE vara öppen.

Om det inte finns någon styrelsemedlem på plats, ska skjutledaren ta en bild av protokollet och maila resultatet till styrelsen.

Med vänliga hälsningar,
Milsnabbgruppen

Skinksmällen – Söndag 12:e december

God dag på er!

Julen smyger sig in med bitande kyla dom senaste dagarna. Det är dags för årets sista fälttävling, den traditionsenliga Skinksmällen. Detta år genomförs fälttävlingen med nationell räkning + specialräkning på en station. Vi kommer erbjuda både mål som ni känner igen sedan tidigare men även några nya varianter.

Årets stationer blir: Adventstaken, Julmusten, Stjärnan, Skjutintetomten, Julgranen och
Snögubben.

Vi börjar kl 10:00 söndagen (le-mans-start) den 12:e december och kör två varv. Fin (C eller B) och grov (A eller R) precis som senapen.

När vi är klar med tävlingen blir det julfika, prisutdelning och julmys. Priser delas ut utifrån flera parametrar och inte bara hur man placerar sig i resultatlistorna. Vi kommer dessutom att lotta ut en finfin julskinka till någon av er som stannar kvar.

Med vänlig hälsningar,
Skjutintetomtegruppen

Saknar du tillämpningsserier 2021? Vi kör på söndag!

Har du inte klarat dina tillämpningsserier eller tagit en standardmedalj i fältskytte 2021?

Mellan kl 10.00 och 12.00 söndag den 14/11 finns någon av oss från styrelsen på plats för att skjutleda och signera tillämpningsserierna.

Vi skjuter på mål motsvarande C30 på 25 meter i serier om 6 skott. Guld erhåller du vid 6 av 6 träff på 15 sekunder (C & B), alternativt 17 sekunder (A & R).

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

IPSC Club Cup 4 söndag 26 september

Söndagen den 26:e september är det dags för UVPSK Club Cup 4 av stapeln. Anmälan sker på SSI https://shootnscoreit.com/event/22/13428/ i vanlig ordning och vi samlas kl 09.00 för att bygga stationerna tillsammans för gemensam tävlingsstart runt kl 10.00, tävlingen pågår i ca 4 timmar.

Stationer kommer byggas på långhåll och korthåll (halva banan mot långhållet) vilket innebär att egen träning under tidpunkten för tävlingen inte är möjlig på dessa platser. Delen av korthållet mellan skjutledarbås och målbod öppen för egen träning men för att hålla säkra skjutvinklar uppmanar vi er till att ta platserna närmast målboden och stäm av med klubbkompisarna på banan så vi kan genomföra skyttet på ett säkert sätt.

Klubbmedlemmar som är intresserade av IPSC är välkomna att titta på tävlingen (kom då ihåg att ha med er skyddsglasögon och hörselskydd som är ett skallkrav vid dynamiskt skytte). I klubben har vi duktiga instruktörer som genomför grundutbildning för att kunna ta licens för IPSC Handgun. Höstens utbildning är precis genomförd men det kommer säkert flera möjligheter till våren. – Håll utkik!

Hälsningar,
IPSC Gruppen

Klubbfält 4, lördag 21 augusti

Välkommen till årets fjärde klubbfält, lördag den 21 augusti.

Vi startar kl 10:00 med valfritt vapen, Le Mans start så att alla kommer snabbt igång. Därefter fyller vi på patrull efter patrull från station 1. Det blir 3-manna patruller för att kunna hålla avstånd och visa hänsyn till varandra.

Som vanligt behöver vi hjälpas åt för att komma igång, kl 09:15 sätter vi ihop banan innan första start 10:00 och vid lunch grillar vi lite korv tillsammans.

Med vänlig hälsning,
Fältgruppen

Klubbfält 4 flyttas till lördag 21 augusti

På grund av logistikutmaningar flyttas Klubbfält 4 från söndagen den 15:e till lördagen den 21:a augusti kl 10.00. Välkomna från ca 09.15 då vi bygger ihop banan tillsammans.

I och med att det är IPSC club cup 3 på söndagen och det ska byggas på långhållet under lördagen kommer denna fälttävling bli lite annorlunda då samtliga stationer kommer vara på korthållet för att inte hindra bygget.

Banan kommer bestå av både gamla godingar och några nya påhitt.

Med vänlig hälsning,
Fältgruppen